2016-06-03 212 浏览
今日去咗观塘食晚餐。原来观塘真系有一间隐藏高质西餐厅架!今次真系超级大惊喜,你间餐厅真系好得意。你间餐厅系有个健身房,但侧边就系一个西餐厅。呢个concept几新颖,之前听过朋友讲过,所以今日确定过黎试一试。dinner set好丰富!叫左个烟三文鱼沙律。其实自己唔系好钟意食沙律,因为自己系一个食肉兽。但系呢个沙律整得真系好特别,我未食歌咁香脆同仲好有水份嘅面包,个口感好正!我谂只有新鲜材料先整到,烟三文鱼同蔬菜再加埋面包,仲有啲烟肉粒沟埋一齐食,好有层次感。之后黎左碗今日嘅是日餐汤,南瓜甘笋汤,成个feel好健康。汤好有萝卜味,鲜甜但唔腻,真系好想跟佢学煮野。主菜终于上菜。系本人最期待既鸭胸同鹅肝!呢个鸭胸同寿司既鸭胸争超级远。点解鸭胸可以煮到好似鸡髀咁,水份仲保留系入边。出边脆入边煎得岩岩好,呢个水准系中环高级餐厅既水准,观塘居然有个咁高指数既餐厅。鹅肝超级肥厚,一咬落去,入口即溶。加埋蓝莓酱,又甜又咸,个味道夹得好完美!最后叫埋个桂圆红枣茶。食完个餐,饮d热野唔好比脂肪凝固系肚腩。食完晚餐再配个热茶,好养生。加埋餐厅气氛同音乐,成个人好放松。工厦入边估唔到有一个可以好好放松既空间
今日去咗观塘食晚餐。
原来观塘真系有一间隐藏高质西餐厅架!
dinner set好丰富!
最后叫埋个桂圆红枣茶。食完个餐,饮d热野唔好比脂肪凝固系肚腩。食完晚餐再配个热茶,好养生。加埋餐厅气氛同音乐,成个人好放松。工厦入边估唔到有一个可以好好放松既空间!下次放工可以再黎打卡啦!
最后,其实自己都食过好多间西餐厅,呢次真系想知间餐厅既厨师系边个!
  • 煎鸭胸配鹅肝
  • 烟三文鱼沙律