2019-10-10
之前一直都想去试,但系都未食到,今次试过之后真系觉得实在系一个好好嘅选择!同埋系吉野家嘅good代替品!佢系一个日式嘅快餐店,系要自己好似大家乐咁去柜台度买然后等叫号码去攞嘅。虽然中环lunch真系有好多人,要等位,但系因为turnover都好快,所以唔使等好耐。同普通快餐店一样,佢食品嘅选项系要非常多嘅,主要系有三类嘅。第一类呢系刺身饭同寿司嘅唔熟食物。第二类呢就系烧丼类,烧鲭鱼饭,鳗鱼饭,咖喱乌冬,关东煮etc. 样样都好吸引! 店舖头仲有另一个corner呢系专系卖早餐,一啲英式all day buffet同埋一啲日式嘅咖哩蛋包饭。我就叫咗生姜烧豚肉温泉蛋饭,先58蚊。佢每一个餐呢都系会一粒大福(右上角),嘢饮可以系汽水、茶或者面豉汤。 本身呢我觉得个量唔算好多,男仔可能会唔饱,但系因为有粒大福,大福入面全部系cream, 所以你食埋粒大福就会饱。另外朋友买咗呢个系我觉得menu里面最吸引嘅,有好多人都食紧,就系日式嘅咖哩乌冬配唐扬炸鸡。佢呢度真系即叫即整嘅,炸鸡系好热嘅 食完呢个系会好饱嘅,但好满足而且都系66蚊,系中环真系好抵。搭枱对面嘅女仔呢个睇落都好吸引,系一个 乌冬配关
搭枱对面嘅女仔呢个睇落都好吸引,系一个 乌冬配关东煮。佢个乌冬个汤底仲有得拣,系蕃茄汤定系鲷鱼汤嘅。
呢间店我觉得自己一定会encore,因为价格唔贵但又好多choices &味道ok! 下一次试一试刺身觉得好唔好再返嚟写食评!