2004-03-30 2 浏览
因为一间懒"经贵"的田中寿司,食野限时四十五mins, 搞到成个元朗都系日本料理, 但系好多都系唔掂, 呢间千之寿就正啦!舖头位置麻麻同埋唔系好大, 四十个位咁上下啦,可能因为咁价钱做得平d啦,又唔会限时, 唔驶食到赶头赶命,好!讲番食物..芒果蟹子salad($28),size好大, 系我食过咁多次蟹子salad中之最大, 但绝对无偷工减料, 芒果劲甜,蟹子好似堆山咁多,另外配青瓜丝,蟹柳丝咁, 好fresh, 好味, 必食推介什锦刺身并盘($138)有十八件刺身, 除了一般三文鱼,吞拿鱼,八爪鱼,北寄贝,甜虾之外,重有鲸龙,带子,重有一板海胆,平日一板平极都要八十啦,加上元朗区d寿司店系标榜king size,d剌身真系好厚好长, 唔系薄到透明个d㖞,一定劲过湾仔元神,系咪劲先?? 必食推介之二啊!!金菇牛肉卷($28),虽然无咩特别,但系牛肉唔会鞋,ok啦!!天妇罗双并($28)可以选二款野菜天妇罗双并,南瓜同鲜冬菇系我favour,炸得够火喉又唔油, good!!(什锦天妇罗做$68反而好似无双并咁抵)寿司都系买$15一客咁上下, 但系上面个块鱼系长到拖地㖞,寿司必食系馒鱼,立
(什锦天妇罗做$68反而好似无双并咁抵)
寿司都系买$15一客咁上下, 但系上面个块鱼系长到
拖地㖞,寿司必食系馒鱼,立鱼,总之系鱼啦, 因为甜虾,带子个d拖唔到地,唔抵啊!!
佢的缺点就系坐得迫d,又要等(虽然无田中等咁耐),起菜都系慢d,但记住order食物时千祈唔好贪心,因为size真系太大,唔够再叫好过浪费食物!!