2022-04-29 288 浏览
难得放假带咗妈妈去长洲一日游。未出发之前已经做咗资料搜集,揾咗间打卡café 。.Café 于北社五里,位置近民居,所以有少少隐蔽。Café 嘅外墙系白色,上面有Café 嘅名👉🏻 三:三 同一个蓝色外框嘅横向大窗。.入到去,发现有6张木质枱同窗台位。灰白色嘅墙同木质枱望落十分和谐。而且椅子亦十分舒适。座位与座位之间有少少距离,令人坐十分安心同舒服。系好适合同朋友/情人饮嘢倾偈,优闲一下👍👍👍👍👍.而我哋就叫咗两个多士同饮品,仲有鸡翼。.合盛烟芝吐司:依个吐司包含肉松、芝士、烟肉、火箭菜。依个吐司食落咸咸地;全部食材都好夹,烟肉嘅咸亦冇抢去肉松嘅咸香,芝士嘅奶香。我同妈妈都好推荐依个。👍👍👍紫薯芋泥肉松吐司依个吐司包含肉松,紫薯芋泥。一开始食甜甜地,但之后再食多几口开始有点过甜。依个吐司食过紫薯嘅味道同芋泥嘅口感。建议食依个吐司嘅朋友仔,配咖啡/茶之类一同享用。店主秘制鸡翼依个鸡翼上面洒咗啲香草(?孜然粉)。食落十分香脆可口,肉质鲜嫩。食完一只之后会想再食。中央开花三十目依个饮品包含Cream、荔枝肉、葡萄柚、草莓沙冰、梳打水。由于饮品中有晶球,所以饮嘅时候非常有口感。话梅青柠梳打依杯
而我哋就叫咗两个多士同饮品,仲有鸡翼。
合盛烟芝吐司

合盛烟芝吐司:
我同妈妈都好推荐依个。👍👍👍

紫薯芋泥肉松吐司
建议食依个吐司嘅朋友仔,配咖啡/茶之类一同享用。

话梅梳打

话梅青柠梳打
依杯梳打包含话梅、青柠、荔枝,十分生津解渴。店主话话梅要浸一阵先会出味,果然等咗一阵;惊喜就出现😍😍

每次上菜,店主都会介绍食物,又会教你点食先最好味。👍👍👍👍👍

此外店主就如传闻中一样,好亲切友善!!!因为今日有30度气温,我同妈妈由码头行去café ,已经汗流浃背。店主见到我地出哂汗好热,借咗佢个手提风扇仔比我哋吹,又比纸巾我地抹汗。真系好窝心,好有人情味😭😭😭

食物嘅味道,店主嘅窝心,同舒适嘅环境,令我会再光顾。❤️❤️❤️
2022-04-27
合盛烟芝吐司