2020-09-06
🍜今日旺角觅食,食呢间好朋友推介嘅鱼乌冬,鱼乌冬就系用鱼肉整成嘅乌冬,蛋白质比例会较高,低卡路里,啱哂我呢啲注重健康嘅人士🥰今日试哂佢哋两款招牌~鱼乌冬 和 鱼面,两者嘅分别 就系粗D同幼D,非常非常弹牙,好似食紧条状嘅鱼蛋咁!✨咖喱吉列猪扒拌鱼乌冬~欣赏店家嘅细心,下面舖左牛油纸,令吉列猪扒唔会有多余嘅油,食落干爽,够脆。另外喺咖喱汁上面,铺咗一层充满空气感满满嘅cream,令鱼乌冬食落更加滑溜,过足口瘾👍✨炸鸡翼花胶浓鱼汤鱼面~上面舖满芝麻嘅炸鸡翼,够热够香脆,明显系啱啱炸❤️花胶浓鱼汤鱼味够浓,推介一定要加$10转鱼面,咁样先至成为一碗完美嘅汤面,好味到想食埋个碗🤪今次嚟到系下午茶时间,仲送埋嘢饮添,好抵食!😏原本想嚟呢度帮衬佢个招牌~面面围城,见过相片有九小碟嘅𩠌,非常吸引!但系要晚餐时段先有,下次一定要再嚟!
✨咖喱吉列猪扒拌鱼乌冬~
✨炸鸡翼花胶浓鱼汤鱼面~
上面舖满芝麻嘅炸鸡翼,够热够香脆,明显系啱啱炸❤️
今次嚟到系下午茶时间,仲送埋嘢饮添,好抵食!😏
但系要晚餐时段先有,下次一定要再嚟!