2022-08-11 31 浏览
爸爸媽媽話未試過食廚師發板,咁身為佢哋嘅寶貝女就當然要去孝順父母!於是就同佢哋一齊去左元朗嘅舍利鮨去享受一下!呢個廚師發板性價比非常之高!一個人千零蚊之餘就可以試到20幾款由師傅即場新鮮製成嘅菜式!有刺身啊,前菜啊,壽司啊,真係數之不盡!而我哋亦都好開心可以坐到喺廚師前面,可以睇近距離睇到師父即場泡製!我哋先食嘅係北海道仙鳳趾生蠔🦪蠔非常之大隻厚肉,充滿左淡淡既海水味,而上面仲要加咗啲係煮咗嘅醋啫喱,食落去比較清爽!隻蠔就咁滑嘟嘟吞咗落個肚入邊啦!跟住我哋試咗個左口魚磯邊卷!卷得好靚之餘仲好大件!而左口魚亦都非常之新鮮彈牙,好好味😋而我爸爸媽媽最鍾意嘅係清湯燉鮑魚!鮑魚充滿清湯味,咬落去亦都非常之彈牙!當然仲有唔少得嘅係鰹魚醬油漬!鰹魚煮得好入味,好濃郁,而上面仲有一啲外國嘅蔥仔,加左上去之後完全將鰹魚嘅層次提升咗出嚟,令到佢個味道濃郁得黎又有淡淡既蔥香!我同爸爸媽媽都非常滿意呢個廚師發板啊!

我同爸爸媽媽都非常滿意呢個廚師發板啊!