几年前黎过两次食平日晚餐, 当年西营盘冇咁多好野食, 就贪佢算好坐, 装修几靓, 算容易book 位, 同野食都ok. 呢排啲餐厅间间都book 爆, 就一个礼拜前book 咗呢度做backup. 最终星期五晚真系度度都冇位, 都要黎食. 打算送个生日蛋糕黎切, 谂住切饼费都一系一二百。感谢佢同我讲, 切饼费要三旧水. 呢度都要三旧水?!我飞的返屋企食算. 黎到先知原来一定要安心出行先入得去. Main dinning room基本爆咗. 好嘈. 嘈到基本上唔系点倾到计. 嘢食黎讲,首先利申好少食印尼嘢,所以唔太知应该期望啲乜。唔想谂下叫晒佢7个signature dish + 个印尼炒饭. 仲叫咗渣印尼Sangaria.Sangaria 只杯好靓, 仲有支鲜花响杯边点辍. 饮唔出印尼Sangaria 同普通sangaria 点印尼法. Sangaria 黎讲算不过不失. 嘢食当中Gado Gado , 鸡沙嗲串, 印尼炒饭系真好食嘅。沙嗲个调味酱花生味好香, 甜度适中。最唔钟意系small plates 嘅牛, 虽然牛好淋, 但个酱真系好多兼重口味, 似食紧酱多啲. 主菜猪腩肉真系好

嘢食当中Gado Gado , 鸡沙嗲串, 印尼炒饭系真好食嘅。沙嗲个调味酱花生味好香, 甜度适中。最唔钟意系small plates 嘅牛, 虽然牛好淋, 但个酱真系好多兼重口味, 似食紧酱多啲. 主菜猪腩肉真系好肥吓,个皮烧得太㶶。我攞𠮶旧基本八成皮都系黑色. 其他冇咩特别好唔好食,正常嘢冇乜惊喜咁。大虾就系普通烧大虾咁,好在肉唔霉。长豆都几油, 正常嘢, 冇特色... 朋友话食食吓觉得所有嘢都差唔多味😂

结果食唔晒. 攞食剩嘅走. 俾咗两个有格嘅纸盒, 但冇袋. 够环保.

总结:是晚真系太嘈. 讲嘢嗌交咁. 决定揾吓香港有咩其他地方有好嘅印尼嘢食又坐得ok.