2013-11-29 987 浏览
朋友们约食饭, 佢地BOOK左呢间, 一向唔多熟湾仔既我, 用GOOGLE MAP都好快揾到~Order 野食, D价钱都正常, 唔太贵~同埋佢都好弹性, 我叫左个西冷扖, 本身系跟烧南瓜, 问可唔可以转烧薯仔, 佢话OK~朋友叫猪扖~后来都转左跟薯蓉~之后佢本身系跟牛肉沙律, 有2个朋友又转左烟三文鱼凯撒沙律~牛肉沙律好食, 可惜我一向唔多钟意食紫色个D菜, 所以… 我食唔晒.试左朋友个烟三文鱼凯撒沙律~好食!!(早知我都转, 不过因为我迟到, 黎到时佢地已经叫紧, 所以唔知可以转 )之后黎汤, 系忌廉汤, 我钟意D汤有磨碎左既配料, 令到佢结结地~好饮~到MAIN COURSE~卖相很好(我开始意识到, D野食应该真系几好食~决定都要写OPENRICE~所以先开始影相 )我叫七成熟~好味, 份量都岩岩好, 我全份连薯仔食晒!~后来上甜品同饮品, 冻冻地, 突然想饮热朱古力~同觉得佢D野食好食, 应该朱古力都会好好饮~我叫左3位朋友又跟住朱古力~不过后来待应(OR我觉得可能系老板黎) 覆番我地原来系冇朱古力, 但有柚子蜜同柑桔蜜~但我一谂起朱古力就搞到我好想饮奶类饮品, 所以我叫

Order 野食, D价钱都正常, 唔太贵~

朋友叫猪扖~后来都转左跟薯蓉~

试左朋友个烟三文鱼凯撒沙律~好食!!

到MAIN COURSE~卖相很好

我叫七成熟~
好味, 份量都岩岩好, 我全份连薯仔食晒!~

后来上甜品同饮品, 冻冻地, 突然想饮热朱古力~
同觉得佢D野食好食, 应该朱古力都会好好饮~
我叫左3位朋友又跟住朱古力~

但我一谂起朱古力就搞到我好想饮奶类饮品, 所以我叫番热奶茶~
2个朋友叫柚子蜜, 一个叫柑桔蜜~

果然冇睇错佢, 热奶茶好好饮, 茶味奶味都好足, 同埋应该都几多奶, 我落一包糖就够~ (平日我多数要2包)

柑桔蜜好香, 好似系咸柑桔黎~ 冻天气饮正啦~

之后甜品竟然系心太软加雪糕~

好好食, 唔会好溜!!!!

食晒成个餐感觉非常良好!

埋单时竟然见到系唔洗加一!!!
4个人食左$602 ONLY!!!

真系好抵食!

之后老板问我地觉得D野食点, 我地都大赞~ 因为之前见到OPENRICE 得3个食评, 就问佢系咪新开, 原来只系开左约一个月!

同埋我再问, 2, 系咪唔洗加一架~佢地话系~因为想TARGET LOCAL 人, 后生仔~
所以唔想加一
(HAHA!虽然好似冇咩关系, 但唔洗加一当然更开心)

真心推介 ^^
2013-11-29