2016-10-05 3771 浏览
寿星女指定要食北京填鸭,近近地就去北京人家试下la...已经好奈无食过~又见到某银行信用卡做紧优惠套餐又有北京填鸭。闲日的晚上未算爆场,唔知系咪预早book位既关系被安排坐坐近窗较舒服的位置,个场空间算大唔似一般酒楼咁迫。睇睇下餐牌发现其实唔洗信用卡的套餐价钱亦差不多,视乎边个餐o岩口味..一行9人最后叫左个非信用卡6人套餐再额外点了些冷盘、小笼包、炒菜咁。坐低既时候,待应姐姐已经问我地会唔会叫北京填鸭,因师传要挂炉,要等大约45分钟。枱上有d青瓜花生小食,好快大家已经KO哂!由于太肚饿。。有d𩠌唔记得影相小笼包味道不错,里面超热,肉汤浓而不腻葱油大包有大量香葱系面,煎得几薄,有少少蛋碎在皮上海参质感好爽,个汁同海参好match ,味道适中花胶汤浓郁,充满骨胶原的感觉!黄金虾球,感觉很邪恶,虾球几爽,蛋黄不太平均,有点油腻,不过食得lee个送就唔谂咁多,最多番屋企做多两下sit up主角来了。。肥瘦平均,上枱时还有点暖,保持美心质素,但面皮不够,要额外再点桂花松子鱼,够脆!但条鱼实在有点儿太细,甜酸汁好味但略油腻。。。。。最后套餐附上冰皮月饼作甜点,不过个人都系比较钟意糖水糕点多d虽然

由于太肚饿。。有d𩠌唔记得影相

小笼包味道不错,里面超热,肉汤浓而不腻

葱油大包有大量香葱系面,煎得几薄,有少少蛋碎在皮上
海参质感好爽,个汁同海参好match ,味道适中
花胶汤浓郁,充满骨胶原的感觉!

虽然系闲日,全场未爆满,但明显人手不足,有时想揾待应姐姐都要等下或者叫几次,但待应本身都倘算helpful 友善
整体质素几好,但价钱也不便宜⋯⋯
2016-08-30
  • 北京填鸭