2021-07-15
朋友食过之后带我过嚟试吓,Dinner for 2 $348。环境好大好舒服,我同朋友早食晚餐,可以坐卡位,非常舒服。Starter➿朋友选了是日餐汤:椰菜花汤,而我选了自家腌制三文鱼配茴香头沙律,两个我哋都觉得唔错,可以按𠮶日嘅心情自己选择想食沙律定饮汤。Main course➿📍食肉兽薄饼薄饼是这里的招牌菜,即叫即烤,饼底非常之好食,佢系厚身少少𠮶一种,质地较一般烟韧,唔系好干好硬𠮶种,饼边又够脆。薄饼有拉丝效果,配以辣肉肠、意大利香肠粒、西班牙辣肠、墨西哥辣椒和烧烤酱,微辣, 不吃辣的人也接受到。📍香草忌廉汁烟三文鱼意粉呢个意粉颜色方面好靓,只系轻轻咁样撩起意粉,已经闻到好香嘅香草味,食落口嘅时候,觉得忌廉同香草味好夹,入口creamy❤️唯一觉得三文鱼嘅份量比较少, 如果多多一两嚿就更好啦Drinks➿📍是日餐饮:芒果茶好香嘅果香,仲有少少发酵左嘅味道,很容易入口。
Main course➿
📍食肉兽薄饼
📍香草忌廉汁烟三文鱼意粉
Drinks➿
📍是日餐饮:芒果茶
好香嘅果香,仲有少少发酵左嘅味道,很容易入口。