2021-04-16
今日同男朋友嚟到大埔拍拖拖又想揾间高档少少有氛围嘅西餐厅🍴撑吓枱脚上OpenRice 揾到太和有间西班牙菜入到去环境唔错 几清静唔算太多人 七点几去到唔使排队坐低店员就叫我哋scan个QR code睇餐牌 减低接触传染嘅机会 但落order都系要叫返店员落我哋今次就叫咗一个前菜两份小食同一个饭呢度招牌系西班牙海鲜饭同烤乳猪 咁今次就试吓佢个饭先啦🔸吞拿鱼芒果莎莎几样野比我最钟意食呢个 有中华沙律 吞拿鱼 同芒果粒 个芒果好甜🥭 吞拿鱼口感都几特别 捞埋黎食几好食🔸生菜包牛小排个牛小排都几有牛味配上生菜几fresh🔸芝士面包薯条🍟薯条份量好多 面包相对上会较少 建议多啲share饮住酒轻松食 两人食有点heavy🔸西班牙海鲜饭招牌菜叫咗个两人份量 其实食到最后我都好饱 唔系好食得晒 因为海鲜份量都唔少 有贝壳类,虾,鱿鱼 🦑同鱼柳 特别系只虾劲好食不愧系招牌菜Overall, 推荐大家黎慢慢饮酒chill住食
又想揾间高档少少有氛围嘅西餐厅🍴撑吓枱脚
🔸生菜包牛小排
个牛小排都几有牛味配上生菜几fresh
🔸芝士面包薯条🍟
🔸西班牙海鲜饭
Overall, 推荐大家黎慢慢饮酒chill住食