2018-07-02
住天后咁耐都无认真去揾食,知道呢度开左间法越fusion餐厅,加上朋友得闲陪食,二话不说黎撑抬脚餐厅其实好暗,不过气氛黎讲,系正gei,夜晚吹水好好~~由于食物选择太多,我地都谂左好耐先选择到一开波叫左朋友喜欢gei 温泉蛋芝士蟹肉大烤菇~~一上来闻到好香芝士味, 芝士味超浓~~~视觉都见到厚厚gei芝士~一切开,蛋浆流晒出黎,个蛋白好滑呀~~本身我自己系唔食大啡菇,不过呢个菇真系有惊喜~菇好林又多汁,烤焗时间刚刚好,令个菇好入味,超有咸香!外表睇落好似好朴实gei黄金流沙炸虾薄饼,内里一D都唔朴实!!个阵浓郁gei咸蛋香味远远已经飘到黎,食欲大增呀~最神奇gei系咸蛋完美融入pizza夹层,你完全食到咸蛋味但唔会好抢鸡翼Cabonara正常都唔会太出事,的确又真系好稳阵,佢用上单骨鸡翼方便食.D芝士好浓,上面有少少烟肉,不过我就觉得可以少D芝士话明系越法fusion菜,唔食河粉点得架?佢个汤好甜,我自己钟意食淡D,所以可以再淡味少少河粉好滑好弹牙,食落索索声,几正唯一一点我觉得D牛肉可以切薄少少方便进食因为天气热,所以都叫左杯青柠梳打~~颜色上好吸睛~可能因为上面D草好丰富,所以成杯
餐厅其实好暗,不过气氛黎讲,系正gei,夜晚吹水好好~~
由于食物选择太多,我地都谂左好耐先选择到
一切开,蛋浆流晒出黎,个蛋白好滑呀~~
外表睇落好似好朴实gei
话明系越法fusion菜,唔食河粉点得架?
佢个汤好甜,我自己钟意食淡D,所以可以再淡味少少
河粉好滑好弹牙,食落索索声,几正
唯一一点我觉得D牛肉可以切薄少少方便进食
因为天气热,所以都叫左杯青柠梳打~~颜色上好吸睛~
可能因为上面D草好丰富,所以成杯饮品好浓薄荷味,我自己好钟意,好清新!
o系职员推荐下,我地叫多杯龙眼冰,入口第一个感觉系好奶,好似饮奶昔咁,但龙眼味依然存在,ok的~
本来想叫个绿茶千层蛋糕,可惜已卖晒,所以转叫火焰焦糖香蕉伴雪糕~我无谂过条蕉会咁大条啰XDD 不过都几林,我觉得D source可以少D,因为长期浸住D食材令我基本上只食到焦糖味,焦糖控可以tryt ry~~~
题外话/补充资料:
有机会见到黄长兴XDD