2019-04-04 290 浏览
近排天气凉返啲,又系打边炉的好时机,所以今个月好友饭局就选左尖沙咀宝勒巷一间叫渔一海鲜火锅料理(朋友话新开张,食过唔错又做紧68折优惠),当日19:00去到,之前已book位,到步后立即安排入座,带位及侍应亦好有礼貌,现场环境唔错,安排左我地坐卡位(地方唔算好大,但睇得出系新装修,亦有几间独立房,私人聚会一流👍🏻),坐定后侍应送上调味架(基本款式都有齐既),讲返食物先我地叫左两个套餐,套餐内汤底就系呢度既招牌货金汤腿翅锅,侍应随即送上日式刺身拼盘(有三文鱼、赤羽大、金目鲷同八角鱼等)再紧接住就系一大盘的𫠒红鱼刺身,这两盘剌身新鲜美味,厚度适中👍🏻绝对是味觉的一大享受😋,跟住今晚戏肉送到,就系金汤翅啲翅系另外用碟上(份量好足),个汤底系金黄色内有元蹄同鲜鸡,汤滚后放入鱼翅,喺正式打边炉前每人再饮返碗足料浓汤先开始,至于其他食材: 牛魔王拼盘(安格斯牛肉、牛胸肉、本地牛同牛舌)、澳洲黑豚肉片、墨鱼滑、手打四宝丸都系水准之作,油麦菜同白菜仔都新鲜,整体食物都新鲜美味👍🏻😋😋,特别推介极品牛魔王拼盘,好好食有肉味同高质,牛迷必试,个金汤腿翅锅直头系冇得输tim👍🏻👍🏻,这间渔一火锅料理,无论整体食物,环境,侍应服务质数都好好(时常来换碟加汤同加茶),这间高质火锅绝对值得向大家推介👍🏻👍🏻👍🏻
2019-04-01