好耐冇出过去中环区食饭,对上一次都已经系大半年前🥲今次呢间餐厅🍴极度推介俾大家🤤🤤🤤我绝对系慕名而来😍入到去见到个环境都已经心心眼🌟🌟我同朋友点左个二人套餐🤤🤤超级期待😚Before GrillJJJ House SaladLOTUS ROOT SEAWEEDCUCUMBER $100首先头盘会为你奉上一座山一样嘅沙律菜,配上酸酸地嘅酱汁,非常开胃☺️Beef TartareWHITE TRUFFLE $280烧肉之前的第二道菜,就系牛肉他他✨呢个非常推荐大家必试😋首先店员会为新鲜牛肉,加上白松露及芝士碎,然后打上新鲜鸡蛋🥚拌匀后入口清新又惹味👍而且感觉牛肉质素非常高,非常弹牙又Fresh🤤🤤At GrillJJJ Premium Butcher's Cuts4 Premium Chef's cuts including:USDA Prime 45 Days Dry Aged Ribeye2 Chef Selected USDA Prime Cuts11J House Marinated Galbi$580/person/set呢碟我喻为重头戏🥰一砖砖嘅牛肉排列整齐,有封门柳、牛颈脊、熟

Before Grill

At Grill

JJJ Premium Butcher's Cuts
11J House Marinated Galbi
$580/person/set
呢碟我喻为重头戏🥰一砖砖嘅牛肉排列整齐,有封门柳、牛颈脊、熟成牛,仲有牛肋肉😋店员见我地食前菜食到差唔多完,就好自然咁问我地准备好食烧肉未?有服务👍🌟仲帮我地烧埋,亦可以自己烧🤤感觉有得玩又有得食🥳牛肉质素亦系超高级嘅水准,最特别系USDA Prime45 天熟成牛🥰外层会比较干身,但系又可以保持住内里肉汁👍👍烧起上黎更加外脆内软,劲juice🤤🤤
牛肋肉利用佢地自家制酱汁及糖调味,经烧烤后牛肉味香甜,仲带有焦香,令人回味👍

After Grill

Beef Rice
FRIED RICE • BONE MARROW
JAPANESE FRIED GARLIC
如果你系一个饭桶/大胃王,呢个都系必点☺️因为份量超级多,仲要系劲好食🤤
因为呢个牛肉饭,选用嘅牛柳粒肉质够晒嫩口,而且加左牛骨髓,令到每粒饭油脂香味更突出👍仲系用原煲上,够晒热辣辣🥰😍

Dessert
Ginseng Ice Cream
GINSENG. VANILLA ORANGE TEA
本身想点Lemon,但系无晒货,无谂住点人参味,但系因为跟set,唯有试吓🫣我第一啖入口会感受到好重人心嘅味道,不过估唔到越食越钟意👍值得一试🥰

Egg Bread.
EGG• BACON • CHEESE
鸡蛋芝士蛋糕仔,系韩国街头好出名嘅小食,不过我觉得呢个系迷你版☺️

整体评价:🥰🥰食物选材用料上乘、店员服务又好👍因为店内环境选用暗黑设计,加上店面门口低调,令人充满隐蔽高档嘅感觉✨✨虽然价钱唔算平价,但系真心觉得一定要试☺️

📌 JJJ Korean Steakhouse & Bar (中环)
中环云咸街60号中央广场地下3号舖

#高质享受 #性价比高 #中环美食 #美食推介 #高级韩牛 #usdaprime #koreanfood #bbq #grill #beef #服务一流 #五星推介 #teamhappyfoodies #yummy #relax #Cocktail #signaturedrinks #bar #lifestyle #restaurantandbar #garthering

2023-01-29
  • Beef Rice