讲多无谓入正题,来食原因不外乎朋友介绍啦,今次亦唔例外;朋友推介原因,唔贵、菜款多、同讲明一定要食拔丝蕃薯,我比佢最尾一样拔丝蕃薯吸引左!!!朋友食过话等位超多人,今次打电话订左枱先来,同食6点,去到人齐一开门就入去喇,OK,但跟住一路食都见好多人系门口等位,坚多人~~~无谓野讲完,讲番食,今次6个人去,叫左都多野,睇餐牌真系唔算贵,大部份价钱50蚊~百零蚊都好多选择,今餐比较贵都系半只北京填鸭同桂花鱼$198,所以今次试左唔少𩠌!!!长篇大论唔识写,每道𩠌讲几句感想比大家参考:拍黄瓜:呢碟用来开胃唔错,黄瓜新鲜、汁入味、酸酸味(有个朋友系咁食,后尾叫多一碟)口水鸡:由于有朋友唔饮酒所以无叫出名的醉鸡叫左口水鸡,鸡滑,都几辣,惹味,用来开胃都OK!!!酸辣汤:我好满意呢个酸辣汤,足料够辣!(LUNCH如果有呢个汤的酸辣汤面,应该会成日叫!)老醋海蜇头:海蜇食得多,海蜇头真系少食;先讲啲汁,够麻油,少少酸味,配埋青瓜清清地,夹埋爽爽的海蜇头真系极品,我真系食完一旧再一旧啰,海蜇头每旧唔算细,一旧真系可以啱啱好填满个口,强烈推介!!!肉三鲜:肉饺,可口,可以当饭食!!!秘制杭州骨:店员推荐

拍黄瓜
口水鸡
酸辣汤
老醋海蜇头
肉三鲜:肉饺,可口,可以当饭食!!!
肉三鲜
秘制杭州骨:店员推荐呢款新菜式,最惊喜系里要有菠萝,好味,骨好多肉,味道唔差,唔试形容咩味,但送饭好开胃,钟意食排骨唔会失望。。。
秘制杭州骨
北京填鸭(半只):半只填鸭份量都唔少,啲鸭切得好厚,件数多,配料反而得青瓜同葱,不过我主要都系食鸭同啲鸭酱,皮就无乜特别,例牌衬热食啦,冻左皮会硬;唔知系咪鸭件多,皮用哂都仲有好多鸭,可能每块皮可夹两块鸭!!!抵食啊~~~
北京填鸭(半只)
糖醋桂花鱼:睇相见到成只碟好多汁呀,条鱼已经好大条,仲咁多汁,来到时都好夸张;条鱼炸都几脆,但由于真系好多汁,食落唔会热气吧;味道唔够酸,糖醋来讲可以再酸少少!!!
糖醋桂花鱼
高力豆沙:唔,全晚系呢个有少少失望,因为我觉得唔甜呀,可能我钟甜啲啦,同埋里面头沙唔够多,可能我钟意多豆沙啦!!!
高力豆沙
拔丝苹果:系,最尾无叫到拔丝蕃薯,因为见到有拔丝苹果,好新奇;来到果然无失望,仲成为全晚最后高潮,超好味同有趣,来到一碟炸好左痴实哂热辣辣的苹果同一碟冻清水,一夹起旧苹果就要即放落清水度,一咬落口超正,先讲面果层唔知咩糖好鬼「趣」,够哂甜,而咬埋落够苹果度,苹果热辣辣但「林」,果下又「趣」又「林」又热辣辣真系无得顶呀,我第一次食咋,哈哈。。。
不过食呢款甜品要同时间竞赛,食得太慢啲苹果会痴实系只碟度,要再夹起就好难喇。。。
不过我觉得呢个都唔系重点,系要斗快,但系要同其他同枱人斗快啰,个个食完好味就再食,慢啲都会无哂喇。。。
拔丝苹果
今餐食左好多野,每人都系夹百零蚊,会再去食,因为仲有好多款野未食,一定要再食个拔丝苹果!!!
题外话/补充资料: 最后唔系讲笑,走果阵门口都仲系好多人等位,下次再去食点都点订枱,最怕等位!
2015-03-17
拍黄瓜
口水鸡
酸辣汤
老醋海蜇头
肉三鲜
秘制杭州骨
北京填鸭(半只)
糖醋桂花鱼
拔丝苹果