本身想好好打食评 但系食完真系一肚火吾想评价佢既食物 因为呢间餐厅太吾老实食物系点已经吾重要 我地2个人嗌左4样野食 买单果时个短发女人拎住张单 讲话$994 我吾明点解佢甘心虚 吾比我睇单我醒起佢放左两碟所谓既《餐前小食》我地无食 想知洗5洗收钱 于是就话要check单『餐前小食』 系一个花生同榨菜,好细碟就系上面果两碟佢张单写$30 我话我地无食过 要取消翻 佢: 你一开始吾要要讲,甘样无得取消我: 你放低一样我吾要既野,又无讲明收钱,依家局住要我比?我地掂都无掂过佢: 每间餐厅餐前小食都要钱嫁啦~ 之后我地好坚持吾比,友人都发脾气,侍应先黑哂面,好吾愤气甘cancel 左~翻屋企途中,我睇食评,先发现好多人都有同样经历,无提及甘既经历我相信系佢地无check 单~ 我见到有啲人一开始就话吾要,侍应就话,吾要都要比钱~根本无论点 都要你比 最重要系,有一位食评当中,影到果位短发女侍应,同我今次系同一个人黎!最后因为果$30前菜钱,我反而无留意check 到其他野有无比佢收多! 翻到屋企仲系点计都吾岩~ 佢地真系好古怪~ 好市侩 谂住阴啲阴啲系每个客身上呃啲呃啲无人觉~ 无谂过去间
本身想好好打食评 但系食完真系一肚火
吾想评价佢既食物 因为呢间餐厅太吾老实
食物系点已经吾重要

我地2个人嗌左4样野食
买单果时个短发女人拎住张单 讲话$994
我吾明点解佢甘心虚 吾比我睇单

我醒起佢放左两碟所谓既《餐前小食》
我地无食 想知洗5洗收钱 于是就话要check单
『餐前小食』 系一个花生同榨菜,好细碟

就系上面果两碟

佢张单写$30 我话我地无食过 要取消翻

佢: 你一开始吾要要讲,甘样无得取消

佢: 每间餐厅餐前小食都要钱嫁啦~

最后因为果$30前菜钱,我反而无留意check 到其他野有无比佢收多! 翻到屋企仲系点计都吾岩~ 佢地真系好古怪~ 好市侩 谂住阴啲阴啲系每个客身上呃啲呃啲无人觉~ 无谂过去间贵少少既食府都可以遇到甘既事,好影衰香港人~真系好cheap~

食物好吾好食 固然重要,但诚信 更重要

吾好谂住客人吾check 单 就可以甘样比你呃!平时都会比小费,今次专登一蚊都要系佢面前执翻,话比佢知,你地既服务,比多一蚊都吾值!

2017-06-30