2023-05-04
早几日同个妈妈讲起亲子餐厅,佢话佢去过megabox The Salted Pig好正,我哋心郁郁拣佢另一间分店试吓啦!今次去咗我去鲤景湾嘅 @thesaltedpighk一去到门口劲开扬,感觉好chill,店员姐姐亦都好细心,见囡囡细细个会主动问坐唔坐里边嘅梳化,不过我哋要chill 一chill所以店员姐姐比左bb櫈我坐门口靓位,等囡囡可以睇吓狗狗🐶,仲比埋颜色笔比我填色🤭首先上菜嘅系🥑🍤牛油果大虾香芒沙律呢个沙律系爸爸妈妈嘅至爱,酸酸甜甜带少少辣,非常好食,好开胃,份量仲好足👅之后到囡囡最爱嘅🍕kids pizza! 呢个儿童餐系蕃茄芝士薄饼呀! 烤到个皮好脆但系里面烟烟韧韧,食到我囡囡舔舔脷,果然小朋友就系钟就意食pizza同薯条! Yummy~ 🤤跟住到爸爸妈妈嘅🥩烧肉眼牛扒(12安士)好香啊! 爸爸妈妈嗌咗5成熟,佢哋话好正好juicy! 仲有好多薯条呀! 正! 2个人share都够哂!其实食咗咁多嘢都好饱好饱! 不过一定要食埋🍌🍦香蕉雪糕新地!!! 我囡囡超!级!钟!意!💜 因为除咗有香蕉、雪糕、仲有窝夫、聪明豆同埋绵花糖呀! 真系大人细路都啱晒! 以上几样野,食到我一家
今次去咗我去鲤景湾嘅 @thesaltedpighk
首先上菜嘅系
🥑🍤牛油果大虾香芒沙律
跟住到爸爸妈妈嘅
🥩烧肉眼牛扒(12安士)
以上几样野,食到我一家三口非常饱,整体服务好,环境又够chill,食物都好高质,可以encore!