2019-12-17 32 浏览
屋企人钟意食中菜,就特登带妈妈去试吓于禾𪨶邨响当当的大排档小菜,原来进驻了大埔,名叫 饥落亭,连个名都响应返以前冬菇亭嘅时代。餐厅灯光光鲜,感觉企理干净,大多数以圆枱用餐,骤眼睇都几乎满座。餐牌都有几张,食物菜式分门别类列好,容易揾到自己心爱的菜色。除了小菜之外,呢度还提供生滚粥。见到张张枱都食乳鸽,好似好吸引,我都唔执输叫返一两只,原来加一蚊优惠价就可以食到,消费满指定金额的话。我和家人都喜欢吃海鲜,就点了豉油皇中虾,一份都有四五只,有我手板咁大只,大虾已经炒得好入味,而且虾肉爽口弹牙,好新鲜。韭王虾仁炒蛋简直是送饭之选,好有镬气,炒蛋炒得很香滑,入面有好多虾仔,配以韭王更有口感。妈妈喜欢吃沙嗲牛肉粉丝煲,转个头就热辣辣上菜,煲面还出烟的,粉丝很林很入味,牛肉软口,沙嗲味道更为浓郁,又可以捞饭!Share 食就够晒开心,一次过可以食咁多款式嘅𩠌菜。甜品图片好吸引,随即叫咗恐龙奶冻,原来恐龙粉和奶冻是分开装的,自己因应份量将恐龙粉倒入奶冻,除了奶冻很滑之外,美禄味道很香很浓。朋友见我食得咁滋味,再叫一个!最后埋单都只系$800,每人平均消费$200左右,就可以食到咁丰富美味的晚餐,下次

除了小菜之外,呢度还提供生滚粥。

Share 食就够晒开心,一次过可以食咁多款式嘅𩠌菜。

朋友见我食得咁滋味,再叫一个!

最后埋单都只系$800,每人平均消费$200左右,就可以食到咁丰富美味的晚餐,下次一定会再试!