2015-04-14 2314 浏览
老豆无啦啦话想去西贡食海鲜,阿妹话西贡下昼应该劲多人,所以佢就提意入去布袋澳,顺便行下WO 作为只系识食既我,当然无问题啦!(其实布袋澳都几偏远,如果揸车系方便D,不过都好似有一架绿色小巴可以入到黎既)我地上网做左D 资料搜查,原来布袋澳得两间食海鲜, 最后就拣左海鲜岛 入到去,楼面招呼好NICE,初初佢比左张近门口既枱我地,我地见无咩人,就问佢可唔可以坐近D个海,佢二话不说就"好"咁帮我地搬左D野过去。4个人,叫左食评好多人都话好食既海鲜蟹皇炒饭同椒盐鲜鱿,另外仲叫左个海鲜豆腐汤,清清地都几好味!椒盐鲜鱿 ,好好味,又够脆,又够林,唔会太多粉浆,正!蟹皇海鲜炒饭 , 个饭底炒到一粒粒,好爽口,加埋蟹子同紫菜,口感几好,味道唔会太淡,好食!海鲜豆腐汤,清清地都几好味!另外,如果要食新鲜既海鲜,就要大家稍移玉步去店外面拣你想食既海鲜啦~我地拣左圣子、扇贝、蟹 蟹 $2XX(价钱已包埋煮,按市价变动而改变),16两,呢个系成餐最贵,不过真系好好食!好鲜甜,正!豉椒炒圣子 $13X(价钱已包埋煮,按市价变动而改变),汁唔太浓,圣子好有镬气,唔会太UN,好味!蒜蓉粉丝蒸扇贝 $13X(价

椒盐鲜鱿 ,好好味,又够脆,又够林,唔会太多粉浆,正!
海鲜豆腐汤,清清地都几好味!

我地拣左圣子、扇贝、蟹
蒜蓉粉丝蒸扇贝 $13X(价钱已包埋煮,按市价变动而改变),好鲜味

其实佢既海鲜算系几抵食,好似扇贝咁四十蚊左右/只,包埋煮,咁都OK呀~我自己觉得,哈哈

好有惊喜既一餐,会再去帮衬!
顺带一提,果度风景都几好,四围行下,吸下新鲜空气,人都精神D!
食完可以去隔离档口食碗糖水,超正!
2015-04-12