2023-06-25 67 浏览
上次系Yolanda Bakery买左d西饼和曲奇觉得不错,所以上星期父亲节,约了几个家庭来个聚餐,一定要买大细朋友都喜欢食的卷蛋、蝴蝶酥、曲奇做聚餐小吃。上次本身都想买班兰卷蛋,但最后选了西饼,今次有几个班兰味爱好者,一定share 一齐食,一盒有六件,班兰味都几香,入口唔算太甜,不错。曲奇拣左伯爵茶、海盐脆米片和咖啡杏仁,上次伯爵茶食过真系好正,点都要同朋友分享一下,佢地食完3款,异口同声最爱都系伯爵茶,茶味香浓,超夹。海盐脆米片的海盐分布曲奇的不同位置,入口带一点咸,咖啡杏仁曲奇,咖啡不算太浓,不错。上面嘅曲奇可能唔太岩小朋友口味,但原味蝴蝶酥、紫菜肉松蝴蝶酥、焦糖杏仁棒就一定钟意,件件都入口酥脆香口,原味蝴蝶酥更带一点点甜,佢地都食得好开心。