2022-12-03 322 浏览
今日带埋小朋友去将军澳行街,拣咗系荳子一齐食个中午😊餐厅装修感觉好舒服,自然光彩光度好好,我哋大概中午12点排队,等咗5分钟就有得入座😊我哋两大一细叫咗三个餐:手撕猪仔骨汉堡. 焦糖洋葱. 太阳蛋 薯条手撕猪肉好足料,咸咸地嘅猪肉配埋入口甜甜地焦糖洋葱,咸甜咸甜好正,成件事好balance,加埋流心太阳蛋,好浓郁好满足😍另外配一个小沙律伴菜同埋有一条完整嘅小酸瓜👍🏻安格斯牛肉汉堡(8oz). 焦糖洋葱. 车打芝士.太阳蛋. 薯条汉堡扒份量好足,非常厚,有普通连锁快餐店汉堡扒两块咁厚,好有牛香味,入口唔会觉得嚡口,配埋生菜蕃茄芝士,非常Classic嘅汉堡包,流心嘅太阳蛋令层次升华,价钱符合质素👍🏻焦糖香蕉热烘窝夫全日早餐叫咗一个唔太浓味嘅俾小朋友,烟肉同埋焦糖香蕉大人食。窝夫好松软,好似蛋糕嘅质感,小朋友好钟意。炒蛋好香滑,小朋友清晒👍🏻另外焦糖香蕉唔错,焦糖脆,香蕉唔会煮到熟左,仲保持到软糯嘅质感,有外脆内院嘅感觉,赞👍🏻黑松露酱薯条多手手机落单叫多咗个黑松露酱薯条,薯条新鲜炸好,脆卜卜好好食,黑松露酱唔会太腻,同薯条好夹,薯条食到最尾唔会淋左仲保持到脆👍🏻特浓朱古力超邪恶🤣好浓郁好

我哋两大一细叫咗三个餐:

手撕猪仔骨汉堡. 焦糖洋葱. 太阳蛋 薯条

焦糖香蕉热烘窝夫全日早餐

黑松露酱薯条

特浓朱古力

超邪恶🤣好浓郁好正,视觉味觉一齐满足晒👍🏻
叫咗少甜,朱古力溶咗捞匀之后个人来讲甜度啱啱好

Perfect Match (朱古力杏仁挞.
香蕉.焦糖忌廉)

我好钟意成个配搭,面头系一层忌廉,中间系焦糖忌廉酱配香蕉,呢两样加埋有种类似拖肥嘅味道,再加埋底层系朱古力挞皮质感,整体觉得好融合好match👍🏻

马达加斯加.云呢拿
焦糖炖蛋配自家制玛德莲蛋糕

自家制马德莲蛋糕系绿茶味,我觉得如果松软多少少会更好,不过绿茶味都浓郁,加埋中间有红豆点缀,蛋糕整体OK。云呢拿焦糖炖蛋好香滑浓郁,不过云呢拿味可以再多少少,整体都OK👍🏻

服务方面:
唔小心打烂咗杯饮品,职员好快清理好,仲补返一杯新嘅饮品俾我哋,服务态度好好。

总结:
坐得好舒服,装修靓,出餐快,highly recommend

2022-12-03
  • 手撕猪仔骨汉堡