2010-07-03 52 浏览
今次系我第一次在客家好栈食晚饭. 我地一家共九个人, 所以叫菜的款式比较多. 其实佢地嘅菜式同一般酒楼都系大同小异, 唔会有边样野系特别特出. 名为客家菜, 但我感觉同其他酒楼系冇分别的. 食物方面没有惊喜, 也没有失望的地方. 所以真系比唔到关于食物的comment.服务态度方面只属一般. 我地本身叫咗五个白饭, 但过咗好耐都未到. 我们便问一下服务生, 结果好像漏单了. 服务生问我们叫咗几多个饭, 咁我地想转返三个, 所以就同佢讲…既然饭未到, 我地转三个白饭啦, 点知一分钟后就拎咗五个白饭黎, 仲同我地讲d饭整好咗喇㖞. (小小态度差) 其实只系一碗饭咁小事嘅问题, 我认为个waiter系唔应该同我地争论. 不过呢d只系佢嘅工作, 我系会明白的. 不过我相信应该有更好的解决方法.另外, 周围环境只是一般. 地板上仲有油污同水, 每次去厕所经过个条路的时候都有滑一滑的效果. 最后, 埋单只是$680. 九个人食饱饱, 又可以试到咁多款式. 呢个价钱真系超值. 好适合一家大细来吃的.

农家汤饺浸河鲈
客家酿豆腐