2011-02-02
今晚出左黎一家4口团年. 临时决定食得龙 因为mom&dad都有fd介绍过话好食 其实本身谂住食美味斋因为去开够就脚出门口果阵打去问有冇位 佢就帮我留左位 所以唔洗等上左1楼厅坐. 饮香片 个伙计开头都几COOL 不过一路食又觉得佢几好招呼我地因为第1次黎 乜都想试.所以叫左6味菜 1个汤 走果阵仲有好正既桂花糕送.山楂咕噜肉, 古法太爷鸡, 虾酱炒什菜, 梅菜扣肉, 脆奶并酿鸡翼, 炸大肠并烧膳.杏汁白肺汤 and 桂花糕 杏汁白肺汤--- 都几重杏仁味! 白肺感觉好干净.够老火 正野!!山楂咕噜肉--- 好食! d肉炸到脆脆 好新鲜 细细粒山楂好有心机! bro为左佢叫多左一个白饭古法太爷鸡--- 嫩鸡肉! mom话d味同口感似系用新鲜鸡咸鱼蓉炒什菜--- 好正呀 下次黎一定再点! 唔会太咸,d茄子好好食!梅菜扣肉--- d肉够肥瘦分明 不过d陈皮怪怪地.脆奶并酿鸡翼--- 一般啦呢个 其实为左想试个脆奶,几好食 但酿鸡翼普通.炸大肠并烧膳--一般,下次黎唔会叫 试左就算了. 桂花糕--- 正到喊!有红枣呀!!清甜 一人一个唔够喉tim.可惜个金钱鸡要订 我都系黎到先知 早知做多
出门口果阵打去问有冇位 佢就帮我留左位 所以唔洗等
杏汁白肺汤 and 桂花糕
山楂咕噜肉--- 好食! d肉炸到脆脆 好新鲜 细细粒山楂好有心机! bro为左佢叫多左一个白饭 古法太爷鸡--- 嫩鸡肉! mom话d味同口感似系用新鲜鸡 咸鱼蓉炒什菜--- 好正呀 下次黎一定再点! 唔会太咸,d茄子好好食! 梅菜扣肉--- d肉够肥瘦分明 不过d陈皮怪怪地. 脆奶并酿鸡翼--- 一般啦呢个 其实为左想试个脆奶,几好食 但酿鸡翼普通. 炸大肠并烧膳--一般,下次黎唔会叫 试左就算了. 桂花糕--- 正到喊!有红枣呀!!清甜 一人一个唔够喉tim.
可惜个金钱鸡要订 我都系黎到先知 早知做多d功课啦.
下次黎一定要食到!!!!
埋单800蚊有找 仲要唔洗加一 所以都醒左d tips俾好好人既伙计阿姨.