2011-03-09
一行9人为食到西贡. Let's get eat......~上快艇前往西贡粮船湾海胆养殖场!!Yea Yea!老板从海中拿来的海胆!开餐喇.!!! 我地9人点了套餐A: YEA YEA YEah~~套餐A:海胆刺身(每人一只)海胆蒸蛋白海胆紫菜春卷海胆上汤蒸玉子豆腐海胆小笼包海胆炒饭白灼翡翠大眼螺或跳螺白灼生虾清蒸老虎斑 椒盐大美鱿郊外油菜 (送水果)每位 $268海胆刺身(每人一只) , 老板解释因未到回南天,海胆无咁肥美, 加送几只给我地食呀!!! 老板抵赞!!!海胆蒸蛋白, 我地即刻叫左几个白饭来送海胆蒸蛋白!!! 好好食!!!海胆紫菜春卷, 内有海胆但唔太多, 因为炸野! 唔会好滞!!椒盐大美鱿,大美鱿唔UN.好好好好食!! 海胆炒饭劲多海胆! 足料!~ 抵赞!!白灼翡翠大眼螺...好新甜!!! 看到其他人讲..无功架? 想问白灼要D 咩功架....呢? 只要食材新鲜..白灼其实系好好食啰!!总括来讲好食,海胆好新甜,同日本餐厅唔同!! 我爱本地胆!!! 但如果份量可以加多少少会好一些! 如椒盐大美鱿,春卷可以份量多一些! 回带一些海外朋友再试!! 另西贡粮船湾好靓呀, 大
上快艇前往西贡粮船湾海胆养殖场!!Yea Yea! 老板从海中拿来的海胆!
套餐A:
海胆刺身(每人一只)
海胆蒸蛋白
白灼翡翠大眼螺或跳螺
白灼生虾
清蒸老虎斑
椒盐大美鱿
郊外油菜 (送水果)
每位 $268 海胆 刺身(每人一只) , 老板解释因未到回南天,海胆无咁肥美, 加送几只给我地食呀!!! 老板抵赞!!! 海胆蒸蛋白, 我地即刻叫左几个白饭来送海胆蒸蛋白!!! 好好食!!! 海胆紫菜春卷, 内有海胆但唔太多, 因为炸野! 唔会好滞!! 椒盐大美鱿,大美鱿唔UN.好好好好食!! 海胆炒饭劲多海胆! 足料!~ 抵赞!! 白灼翡翠大眼螺...好新甜!!! 看到其他人讲..无功架? 想问白灼要D 咩功架....呢? 只要食材新鲜..白灼其实系好好食啰!!
回带一些海外朋友再试!! 另西贡粮船湾好靓呀, 大家食海胆又可以同大自然玩游戏! 赞!! 快乐的一天!