2022-04-14 464 浏览
我哋坐坐吓电车🚃,嚟到囍帖街⋯唔系⋯囍欢里⋯唔系⋯系利东街先啱~🤣行行吓我俾青森苹果批呢5只字吸引到,而停落嚟。·青森苹果批🍎食𠮶阵仲系好热,新鲜出炉系好香口,好似食紧牛角包🥐咁,有一层层脆脆又有咬口嘅酥皮。最重要嘅系个馅,系青森苹果蓉。可能你会问,咁即系点?! 其实我谂就系讲紧苹果喺特定嘅水土、天气嘅栽种下,出到一种清新、甜度偏高,临尾带少少酸嘅味道🤏🏻。𠮶啲暖暖嘅苹果蓉,更加令我谂起上次去Kagoshima𠮶阵坐巴士,食住当地苹果睇风景嘅感觉。咁我觉得呢个苹果批好食之余,成功在于佢真系俾到我喺日本🇯🇵食紧嘅感觉,一慰我思乡之苦⋯⋯😬·梳乎厘芝士蛋糕🧀梳乎厘我食过⋯芝士蛋糕我都食过⋯但系梳乎厘芝士蛋糕就系第一次食~🤪佢嘅外型就同普通芝士蛋糕切饼好似,但系食落就有惊喜!🤩系有好香嘅芝士味同奶油味,口感亦都好软滑~😙 由于佢系块冻饼,食落仲有一种好似食紧芝士蛋糕味雪糕嘅感觉⋯⋯🍨佢俾我嘅整体感觉系⋯就咁睇你未必会拣佢,但系食落你会觉得自己冇拣错;而佢亦都系等紧一个识欣赏佢嘅人出现,呢日就出现咗!!😜😎
青森苹果批🍎
梳乎厘芝士蛋糕🧀