2019-05-17
前排匠一面屋做放题,加钱可以仼食某啲𩠌同拉面,对于我一个超钟意食拉面嘅人嚟讲系超正!但可惜胃口细咗就无去试呢个,就咁试佢嘅拉面同小食~呢到嚟地铁站有段距离,但条街有好多表位,好啱揸车嘅朋友仔入面嘅座位都好阔落,有四人座位亦有面壁座位,装修以木为主,充满住日本风味豚骨灸烧叉烧拉面呢到有两款汤底选择,酱油同猪骨汤底。我地两个都拣咗猪骨汤底。个汤底texture好厚实,唔会好油腻,本身比较黏身所以非常挂面。个面条系幼身嘅,比较似豚王个种面质叉烧望落好靓好吸引,总共有三块大大块,外表少少烧焦嘅样,咬落去个肥膏反而唔会好多油加咗溏心蛋,所以你见到佢变咗三份半只蛋,应该系本身个面都有半只,大家可以唔洗加蛋。个溏心蛋煮得啱啱好,入面未熟透仲有少少流心朋友个碗个内容同我一样,只系份量少啲饺子另外加咗四只饺子,size比较的骰,但个外皮超级脆!咬落去chop chop声,仲漏咗汁出嚟!叉烧炒饭特别想赞嘅炒饭!炒得啲饭粒粒分明,唔系静系得香味,食落都好有味,叉烧粒粒粒带油脂,同炒饭一齐食一流!呢到嘅拉面价钱由六十几至九十几不等,同朋友嚟有个好处,就系可以照顾不同价钱嘅人👍🏿
呢到嚟地铁站有段距离,但条街有好多表位,好啱揸车嘅朋友仔
豚骨灸烧叉烧拉面
朋友个碗个内容同我一样,只系份量少啲
饺子
叉烧炒饭