2024-07-05
餐厅主打厨师发板、串烧,仲有各款手握寿司、主食等,餐厅外观低调、以枣红色为主调,不论系格局同装修都好似日本既居酒屋🎏,墙上贴满左多款日本酒既海报,加上餐厅播住经典既日式歌曲,令人有种系🇯🇵日本旅游既感觉。🐟🍚 厚切三文鱼亲子丼 $168呢个亲子丼相当大份,三文鱼厚切又新鲜,入口油润,配埋多汁鲜味嘅三文鱼,相当,另外有青瓜、蟹柳、玉子做配菜,相当丰富😋🍢🍖 串烧 $48/1餐厅既串烧系每日新鲜喺市场搜集返嚟嘅食材,食落唔会有雪藏味同鞋飒飒,我点左手挽盐鸡腿肉同汁烧京葱鸡腿肉,肉质肥美厚实,我特别喜欢盐烧鸡腿,入味得来唔会过咸。🍣🐟🧀 芝士三文鱼卷铺喺上面同中间都系三文鱼同火炙芝士碎,每啖都食到三文鱼嘅鲜味,而且又有香烤既芝士香,如果上面既三文鱼有炙烧,相信会更加有层次。Kome Kushi 🐟🍣🍖🍶缙城峰2座 Shop No.2, G/F, 8 First St, Sai Ying Pun人均$200 收加一
🐟🍚 厚切三文鱼亲子丼 $168
🍢🍖 串烧 $48/1