2018-04-27 570 浏览
之前有朋友去过一间哈利波特主题既CAFE打卡,搞到我都忍唔住想去埋一份,去得呢D主题CAFE,唔少得就系疯狂影相!真系岩晒一班哈利迷黎呢到~门面已经充满神秘感,9 3/4 cafe究竟里面系一个点样既世界呢?门一开,就见到哈利曾经用过黎穿墙既行李车出现!呢个画面可谓电影中经典中既经典。环境系布置上落左唔少心机,充满魔法教室味道既书架。经常出现系电影中既道具—墙上挂画,定睛咁望住,可能你会见到入面既人物会郁!?最有心思既系,呢间餐厅收集左好多枝魔杖!想拎黎影相既话,就要先通过店员既测试,就系讲出呢枝魔杖属于边个主人~打开魔法餐牌,有啲菜式名都系以哈利电影里面既事物命名,大家又认得几多呢?奶油啤酒,唔洗去大阪既环球影城都可以饮到既奶油啤!其实个味就系忌廉加忌廉汽水,唔系啤酒喇XD忌廉打得偏硬身,所以饮落会有少少一旧旧既感觉,不过味道就还原得几似~幸福魔药,其实姐系芒果乳酸,甜甜地易入口,饮落去几开胃~乌克兰铁肚皮龙,实质系软壳蟹意粉,软壳蟹炸至酥脆香口,不过软壳蟹有少少干身。意粉中带少少蟹籽鲜味,弹性有口感,加上白汁几入味~拿乐丝太太的午餐,实质系香煎三文鱼扒配黑松露,三文鱼扒口感软稔香口
之前有朋友去过一间哈利波特主题既CAFE打卡,
搞到我都忍唔住想去埋一份,去得呢D主题CAFE,
唔少得就系疯狂影相!真系岩晒一班哈利迷黎呢到~
环境系布置上落左唔少心机,充满魔法教室味道既书架。
最有心思既系,呢间餐厅收集左好多枝魔杖!

奶油啤酒

幸福魔药

幸福魔药,其实姐系芒果乳酸,甜甜地易入口,饮落去几开胃~
乌克兰铁肚皮龙

意粉中带少少蟹籽鲜味,弹性有口感,加上白汁几入味~
拿乐丝太太的午餐

拿乐丝太太的午餐,实质系香煎三文鱼扒配黑松露,三文鱼扒口感软稔香口,带鱼脂油香,
配黑松露或黄芥末酱都唔错~而且份量好够食,薯蓉更出奇地好食,口感够滑又香~
奶油啤酒
幸福魔药