2022-10-22 1039 浏览
今日同班朋友行完山,顺便行入数码港行个圈,好后悔入咗呢个mall呢间铺,而无选择到对面m记。首先喺门口望完餐牌系有午餐嘅,有碗嘢跟杯嘢饮,行完山梗系想饮返杯椰青水先爽啦,坐低望咗阵餐牌唔见有门口啲餐,问个阿姐话今日无餐,其实无餐点解你要摆个午餐牌喺门口呢?讲嘢无尾音嘅都算,我哋四个人焗住每人叫碗面食。到咗上面,我叫嘅系生牛肉金边粉,阿姐上碗嘢时话「生牛肉河」,我话我系嗌金边粉,佢竟然即时拎我只羹撩我碗嘢话「拿咪金边粉」。都算你,但碗生牛肉唔生,同啲牛肉加埋我谂10g都无,肉又柴。同行几个朋友几碗嘢都系一样差,食完成肚气。十年唔入一次数码港,点知拣中呢间,态度差食物差价钱贵最后仲要收我加一!第一次食完一间铺带著深深的后悔,同忍唔住要写第一篇食评。
2022-10-22