2022-11-30 115 浏览
星期六嘅朝早梗系要食翻个精致靓早餐,系门口睇到个menu好似几吸引,就入去坐低试下,经过门口佢有个bakery place, 入面摆放咗唔同口味嘅croissant,睇落好吸引。朋友就拣咗佢经典嘅英式全日早餐配搭牛角窝夫,材料睇落好新鲜,蕃茄食落好juicy, ham 同smoked salmon 好入味,食落去咸香咸香嘅,牛角窝夫口感偏实,无乜令人惊喜。我就叫咗个新猪肉汉堡贝果,汉堡肉质正常,但食落同平时嘅汉堡排无乜差别,炒蛋炒到啱啱好,入口嫩滑,好似会系口度融化。不最惊喜系贝果,因为我摆咗一段时间先食,但当我搽完cream cheese 同果酱,摆入口时,依然可以keep到脆口感,而且两种酱配贝果食几夹

2022-10-08