2021-11-08 311 浏览
去板神,睇师父即场煮野比你食先系重点!😂本身上网睇中左席前商务套餐,但去到一问原来系午市先有😭😭😭 为左个荷包冇咁肉赤就叫左个最平既铁板烧套餐(印象中好似系$17xx 2人前🙈)前菜:用一个好精致既日式木盒装住,入面有3小碟,分别系: 海胆鱿鱼、凉瓜雪梨同黑芝麻豆腐。见到咁靓既木盒,期望值突然标高,但当食到入口既时候,只能讲系不过不失,所有野唔系难食,但未去到好好食𠮶个程度。海胆鱿鱼嘅海胆冇苦味,但亦唔系好鲜甜。凉瓜雪梨同黑芝麻豆腐味道正常,系想像到既味道,未算惊喜。沙津:沙津菜新鲜,酱汁连沙津菜食,入口清爽🥗刺身:刺身有赤身、间白同油甘鱼。值得一赞嘅系3块刺身会连一大块碎冰一齐上,保持肉质口感。海鲜:海鲜分别有虾、银鳕鱼同鲍鱼。虾好新鲜,上枱既时候仲会见到佢d 触须系度郁紧。银鳕鱼好滑,入口即化,鲍鱼亦都好爽好弹👍👍肉:该套餐只系包美国牛肉薄烧。大厨会将大量葱花放系牛肉入面然后卷起,食落油脂丰富但唔会觉得油腻😋😋。 不过肉既份量唔多,即使师父已经将卷起既牛肉薄片切为3细份,但食完仍觉空虚。炒饭:炒饭冇咩调味,食落好淡口,不过都见到d 饭炒到粒粒分明,系肉眼嘅享受。🌝甜品:本身想试下人
去板神,睇师父即场煮野比你食先系重点!😂

前菜:

沙津:

沙津菜新鲜,酱汁连沙津菜食,入口清爽🥗

刺身

海鲜:

肉:

炒饭:

甜品

本身想试下人人都赞好嘅焦糖多士,但好可惜今次遇唔到。🥺今次嘅甜品系tiramisu,入面既cream口感细腻,面头既朱古力粉都够浓郁😋😋,为今次既晚餐画上左完美既句号

评分:
环境:🌕🌕🌕🌕🌕