部屋咖啡室

homemadecafe
2017-10-22 96 浏览
最近公司真系好多野做,不过见一班朋友好耐无见所以几攰都会出黎。大家食饭之前都一致决定要揾个静静地既地方倾计。呢间Homemadecafe之前都黎过,虽然地方唔算好大,但胜在人唔算好多可以坐得舒舒服服。呢间cafe都有几多boardgame玩,原本谂住边玩边等迟收工既朋友,不过朋友最后好快黎到,所以今次就无玩到。本来我地想贪方便叫个4人combo,但睇完menu后,大家都想试多d唔同既款式,所以就决定散叫。呢个cafe叫野食既方式有d特别,就系要将想叫既菜式号码写落块板仔度。呢个烤鸡阔条面 ($98) 里面有好多鸡肉,阔条面弹牙得黎又唔会太硬,配埋个清清地既汁,食完之后唔会太腻。隔离个罗宋汤酸酸味味几开胃,如果有多d菜就更加好啦!呢壶水果茶原价要$65,但因为叫左其他野食既关系,所以加$20就饮到。开头我地都会担心太多种生果摆埋一齐,个味道会唔会好怪呢?但出黎个效果又几好,因为有水果既甜味,我地饮完唔会太口渴。我地4个人share——每个人饮左大约3-4杯,仲可以食埋里面d果肉,呢个价钱算系好抵饮!呢餐饭最好食就系呢个绿茶窝夫($82)。个窝夫饼软硬适中得黎仲系暖粒粒。我食个阵,将件饼切

烤鸡阔条面

水果茶

绿茶WAFFLE

呢餐饭最好食就系呢个绿茶窝夫($82)。个窝夫饼软硬适中得黎仲系暖粒粒。我食个阵,将件饼切细先后配左朱古力酱、忌廉同雪糕。我地发现,同件饼最夹既系雪糕,个种一冷一热令到棚牙都痺埋既感觉真系好爽。如果唔系有4个人要一人一旧,我谂我会成碟食哂!

P.S 今次我地有好多野食要分,所以成日要额外再问个度d职员攞多d餐具,佢地每次都会好快应我地,同埋态度都唔错。返左工成日最怕放左工都要受气,所以今次既体验真心唔错!
2017-10-17
烤鸡阔条面