2019-01-13
話說相約家姐到上環PMQ 參觀小展。 展覽行完亦都將整個PMQ都逛完。 相信去過都知有幾多樓梯吧! 行到攰攰地。遇上Cafe life 成為我地PMQ既最後一站。 唔止鋪面好日式舒服,咖啡又好香, 甜品既賣相仲好正,仲有唔知店主係咪諗過個location 🤔令我地可以好似見到綠州咁2個人好有默契咁就入左去。見到 Limited edition ! Hojicha Latta and Sesame Latta. 就叫呢2 個! 係真係好鐘意期間限定🈲🤣 Hojicha latta 拉花超靚,濃濃hojicha 味帶淡淡咖啡非常之夾,用明治奶入口香滑又厚身。 Sesame latta 拉花就比較失手,但同樣超香濃黑芝麻味同咖啡好夾👍🏻 其實我地仲有件香蕉🍌蛋糕🧁,但一到手就到口. 相都影唔到..就去左黑洞
Hojicha Latta