2010-03-31 28 浏览
啱啱行完K-11同i-Square两个新场,零收获(真系唔好行),走去亚士厘道呢条食街,哗!咁冷清嘅!间间唔洗等位;对食客系一件好事;对食肆系一件白事...拣呢间野系因为试过两次都要排等位而掉头走(今日又唔系星期五六)...入到去睇咗阵餐牌就点咗下面几款野。真澄Blue:细细支蓝色樽身睇落好靓,易入口且清甜非常,唔觉唔觉饮咗2支,好彩只系$58支好抵!蕃茄沙律:店长话师傅用香传统做法,以油醋汁代替之前的芝麻酱,都算唔错!针鱼刺身:之前喺其他地方食都系又细又瘦,今次呢条大条多肉;鲜甜唔腥兼肉质弹牙。砌功精美,等耐d都值得嘅。鳗鱼玉子烧:好彩我哋都系大胃一族,玉子件件份量十足,煎得厚实但富有弹性,而且玉子里面亦食得出香浓嘅鲣鱼汁味。清酒煮蚬: 好够酒味吓;蚬无沙,不过大路野如果失手就抵打啦!啱啱睇番佢d旧食评,又无讲到咁差,不过价钱平d就更好!

啱啱睇番佢d旧食评,又无讲到咁差,不过价钱平d就更好!
好抵饮!
好鲜甜!