2021-06-09
中上环出色嘅餐厅比比皆是,乱入一间西餐厅基本上都唔会有伏😂但要喺云云餐厅中突围而出确实系一大挑战💪🏻而呢间集lifestyle store 同餐厅于一身嘅HAPi就令我印象深刻👍🏻一个area 入面有齐fashion lifestyle store, supermarket同花舖,喺香港确实罕有😯仲要入货都系有生活品味嘅产品,真系一不小会跌钱😂餐厅装修都令我难忘,除左座位舒适,好啱同朋友一齐嚟倾计之外💞仲有art gallery部分,非常特别👀Giant Red Prawn Pasta | Tomato Lobster Sauce ($398)真系好耐无食过咁新鲜嘅大虾意粉🍝用龙虾汤加上蕃茄熬制嘅秘制龙虾汁,每一啖意粉都挂上浓浓龙虾汁🦞加上三大只丰满红虾,多肉之余仲超级鲜甜👍🏻完全对得住个价钱⭕️#HAPi’s Mosaique Smoothie ($65)唯美有heart smoothie💞少女必饮🤪几层layer做到有渐层效果,打卡一流啊📸有唔同莓果打出嘅smoothie,唔会太甜,又有少少酸,几fresh👍🏻推介🤤
#HAPi’s Mosaique Smoothie