2012-10-08
做食店真系要做得用心先会吸引食客再次帮衬, 除左服务好外食物都要随著季节转变不时不食真系无讲错.此店不知不觉间已经转左餐牌, 其实同夏季既餐牌食物大致相同, 但有D食物口味就已经变左.每次来此店点甜品食都要花上一段时间, 单单睇名都完全唔知道系咩来, 不过今次好好餐牌后面已附加多款招牌甜品图片加上店员讲解好快我地都点左自己喜爱既甜品今次我地点左秋之限定既葛软米糍蜜桃口味及搽茶翠粉草莓方2款甜品我自己最爱就系个葛软米糍,还配上黄豆粉. 我自己觉得唔沾黄豆粉既葛软米糍食时更显出蜜桃既清香味道, 而加左黄豆粉既味道就觉得令葛软米糍减轻甜度, 烟烟韧韧.另一款搽茶翠粉草莓方, 单单个PRESENTATION十足一幅画, 味道更加令我意外, 外层用上浓郁既绿茶粉包住充满草莓味道既MOUSSE又滑又香, 简直似食一粒新鲜草莓一样.此店其实早来时都好多位置, 倾下计食下美食一乐也
每次来此店点甜品食都要花上一段时间, 单单睇名都完全唔知道系咩来, 不过今次好好餐牌后面已附加多款招牌甜品图片加上店员讲解好快我地都点左自己喜爱既甜品 今次我地点左秋之限定既葛软米糍蜜桃口味及搽茶翠粉草莓方
2款甜品我自己最爱就系个葛软米糍,还配上黄豆粉.
我自己觉得唔沾黄豆粉既葛软米糍食时更显出蜜桃既清香味道, 而加左黄豆粉既味道就觉得令葛软米糍减轻甜度, 烟烟韧韧. 另一款搽茶翠粉草莓方, 单单个PRESENTATION十足一幅画, 味道更加令我意外, 外层用上浓郁既绿茶粉包住充满草莓味道既MOUSSE又滑又香, 简直似食一粒新鲜草莓一样.
此店其实早来时都好多位置, 倾下计食下美食一乐也