一直听闻「泰厨」嘅泰国菜几正宗,今日终于有机会去试下,点知换嚟嘅系一次极度失望嘅用餐体验。**服务态度差劣:** 一入到餐厅,已经感受到员工嘅冷淡。落单时,店员一副不耐烦嘅样,问多两句就黑面,完全冇笑容,更唔好讲咩服务态度。成个用餐过程,都冇人主动过嚟斟水,要举手叫几次先有人理,感觉非常差。**食物质素强差人意:*** **龙眼冰:** 甜到齁,完全盖过咗龙眼嘅清香,好似饮紧糖水咁,饮咗两啖就放弃。* **生虾刺身:** 最期待嘅生虾刺身,竟然系用急冻虾,完全冇鲜味,肉质又霉又淋,点埋辣酱都救唔返,食落去仲有阵雪藏味,令人失望透顶。* **乌头:** 条乌头一上枱就已经系冻嘅,鱼肉又干又柴,仲有阵腥味,完全唔新鲜,食咗一啖就冇再掂。* **虾膏炒饭:** 完全食唔出虾膏嘅香味,炒饭冇味又干身,好似食紧白饭咁,完全唔值呢个价钱。**总结:** 今次嘅用餐体验真系非常差,食物质素完全唔合格,服务态度更加系零分。以后都唔会再帮衬,亦唔会推荐俾朋友。希望餐厅可以正视问题,改善食物质素同服务态度,唔好再令客人失望。

**食物质素强差人意:**

2025-01-27