2012-04-29 49 浏览
看到荃湾广场Pokka coffee没有劣评,即管去试试,原来都系不外如事!我们三位等了十张枱,约三十分钟,都算快,入餐厅时,没有一位员工与我有视线接触,但听到大约六次欢迎光临嘅回音,好无嚟神气,机械式,有趣!服务方面:坐低后叫咗三杯热水,女服务员话: "未有热水, 比住冻水你哋先啦",我哋答唔使,她又话: "唔得架,如果比经理见到枱面无落水我会比人插架",她照放低水就转身走了,吓!看完餐牌后举手示意点餐,她在逃避我们视线扮看不见,我企起身举手,经理见到,但用手势示意番她来落单,一行埋嚟: "要咩呀"我话三杯热水有未呢唔该?她居然答: "都话未有呀,煲紧呀,等等啦,你哋系咪落单架"?我朋友答: "哗你咩态度呀"?算喇,因为都好肚饿, 但落完单后无覆到柯打她就话: "食物预番二十分钟啦"就好快咁走咗,心谂: 咁我哋啲热水呢?我举手向经理叫三杯热水,唉…但经理都系示意番她去做,她看了我们一眼就扮忙做嘢,呀…真系放弃了!食物方面:火炙三文鱼乔麦面沙律~只碗好大,但份量极少,沙律菜唔新鲜,乔麦面系暖嘅(无浸冰水),三文鱼肉质Okay,但有点雪柜什肉气味。忌兼煮苋菜~似系菠菜,菜太老好多渣,个汁

服务方面:

食物方面:
忌兼煮苋菜~似系菠菜,菜太老好多渣,个汁好似煮到碗汤咁。
日式咖喱吉列猪扒饭~猪扒头尾两件肥到无肉食,中间四件炸得干到好硬好难咬,无用汁,饭Okay,但卖求其,啲饭飞上碟边,啲汁又出哂界,咖喱汁唔够热,面头已经凝结。
日式鲜茄海鲜意粉~海鲜Okay,意粉太淋身,鲜茄汁无鲜茄味好淡,啲汁都系出哂界,但面头好似少咗啲嘢,(其他分店有),应该系类似木鱼花同紫菜。
本格极上牛枊意粉~当传菜员落餐时读出本格极上牛枊意粉时,我话:咁啲极上牛枊呢,她说: "Sorry呀!师父唔记得落,我转头补番比你哋吖"!
最终牛枊无到过,意粉无食过,揾经理取消,但经理好个表情好似觉得我哋已经食哂啲牛柳咁,左查右查得,还我清白,道歉及取消了,经理仲话我皮肤干,半价做骨胶原咖啡比我补补,我话唔使喇,埋单啦唔该。
最憎呢间公司买埋啲唔等冼嘢,又冰川水,又骨胶原,又清酒,又入会,几个员工唔同时候嚟Sale几次,…好烦呀…
以后唔会去呢间食!
2012-04-29
  • 百佳咖啡