2022-06-07 780 浏览
我哥哥是这间店嘅常客,佢讲咗好多次话呢间啲串烧好好食,今日大家唔知食咩好嘅时候佢就谂起要带我去呢一间越式串烧店,去到我亦都被佢墙上既graffiti 所吸引,因为都系以越南做主题嘅食物方面: - 最令我深刻就系佢嘅烧鱿鱼,佢嘅味道令我谂起细个时候喺尖沙咀华懋戏院出面卖嘅烤鱿鱼,仲记得细细个既时候爸爸知道我钟意食佢会成日买俾我食,依间烧出嚟嘅味道可以话系同我以前细个食嘅味道一样 - 其次系烧乌头,因为我系一个好钟意食鱼嘅人,但呢间烧烤店用嘅香料再配合佢嘅特色烧法会令乌头嘅香味更突出,乌头亦唔会烧得过熟,鱼肉烧完之后仲系保持好嫩滑 - 粉丝炒虾都系推荐之选,蒜蓉同牛油嘅香味好突出,带出虾嘅鲜味,而粉丝吸收所有材料嘅精华其实仲有好多好食之选不能一一尽录,例如豆卜、牛脷、鸡泡鱼干、鸡肾、五花腩同鸡软骨等等…都系以越式腌制方式服务:老板同老板娘都系越南人,都好好人,甚至乎熟络咗好似朋友咁倾偈环境:比较地踎啲,如果试过去越南既朋友,其实餐厅都与当地既餐厅感觉相似总括:谂唔到食咩就会谂起佢,可以提早打俾老板同佢讲你想食咩海鲜或食材佢会为你提早安排,依间店会系我晚餐同宵夜首选嘅选择

食物方面:

• 烧乌头