2017-05-30
每个月都要逛葵芳广场的我,这天逛到累了后就找东西吃!以往都会在葵芳广场内搞掂,但眼见旁边的新都会大翻新,多了很多食肆,所以就决定过新都会找找有甚么东西吃!在乱逛之下,就找到了这间俺流盐.........佢个位置超搞笑,是在电梯之间!转了一个圈就决定排队,想不到星期五晚上也不算太多人,前面大概要等6-7张台,在等的时候,可以先点餐(日本餐厅就是这样) 等了大概15分钟就可以入内了一人一个面是必须的吧!我就选了清清地嘅柚子拉面,而朋友就选了特制捞面,软硬度𠮶d是基本嘢,最值得一提的是佢可以走笋!像我这种讨厌笋嘅人,走到就当然好!清清地,几好!量都几多,食唔哂朋友说味偏淡~有蛋要加分我们另外也叫了小食share我个面旁边的是玉子大阪烧,味道是大阪烧,内容却是蛋有创意,都几好食另一个有豆腐的是豆腐野菜沙律,一黎到,我不禁大叫,哇咁大份嘅!!佢有小小辣,味道就一般,没有特别。之后就到我觉得最好食嘅明太子芝士烧饺子唔洗讲,明太子加芝士已经抗拒唔到!佢个饺子系一口一只,啱嘅我地啦佢个cheese好正最后,我地仲叫咗个菜。柚子椰菜估唔到又几好味就系咁,埋单$375 (我地有叫饮品又加叉烧)都算几抵食啊
在乱逛之下,就找到了这间俺流盐.........
佢个位置超搞笑,是在电梯之间!
一人一个面是必须的吧!
清清地,几好!量都几多,食唔哂
朋友说味偏淡~有蛋要加分
我们另外也叫了小食share
佢有小小辣,味道就一般,没有特别。
之后就到我觉得最好食嘅明太子芝士烧饺子
最后,我地仲叫咗个菜。
柚子椰菜估唔到又几好味
就系咁,埋单$375 (我地有叫饮品又加叉烧)都算几抵食啊!