2022-07-02 1194 浏览
第一次同朋友食觉得几盏鬼,又唔错,所以第二次再同另一个朋友黎食。☺️第二次已觉服务一般,但食物搭救,所以俾多次机会。第三次再同另一朋友黎食,想说服自己改变服务差既印象。😮‍💨 今次book左夜晚6点,因为booking website 讲明唔可以迟超过10分钟,否则枱会无左,咁我地就5点53分到,点知餐厅职员话太早6点先至可以入。原则上系出边等冇问题,但佢哋嘅货物已经占据咗走廊嘅一半完全冇位,加上除咗我哋等之外,前面亦有其他食客等紧,变相走廊真系完全冇位。最惨系之后佢再有货要送上嚟,睇见送货𠮶位叔叔连最细𠮶啲车仔都岀唔到䢂,就觉得好有问题,万一发生火警如何逃生?仲有一样嘢系发现到每个第一次去呢间餐厅嘅人都揾唔到餐厅门口。餐厅职员真系好准时6点比客人入去。入去坐低嘅时候发现凳上面有上一手食物碎屑,玻璃侧边亦有一堆陈年食物碎屑,成个感觉好污糟。坐低后职员立即示意90分钟后要交枱,理解香港营商环境有时真系需要呢一啲嘅守则。食物大于6点40分到,明白新鲜制作需时,最终同朋友半个钟内食完离开。嗌左几样食物,而软壳蟹pizza系我第一次试,印象好深因为啲火箭菜非常苦。最后离开职员仍然围埋一齐,完全无

最后离开职员仍然围埋一齐,完全无意同客人道别,令我立心以后唔食及唔会再带朋友上去,加一服务我完全见唔到有任何服务,最多感受到落单、传菜、收拾碗碟同收钱,水都系自己倒,个樽仲要无盖,covid后会令人更著重卫生意识。价钱与同类餐厅相比亦唔觉性价比特别高。