2023-03-18 133 浏览
今日约咗朋友去新蒲岗食lunch,之前都帮衬过一次,但今次真系好难食🤮我哋入座嘅时候系11:45 ,得返lunch set嘅餐牌,睇啱食乜就开始落单,马尾冇四眼嘅女侍应负责落单,我哋问佢今日餐汤系乜嘢,佢话唔知….我答佢「咁你去睇吓啦」,佢返到过嚟,竟然同我讲落单要15分钟之后先有得食,我话唔紧要,咁餐汤系乜嘢啊?佢好似如梦初醒咁,话要再睇睇,落完单,我哋足足等咗30分钟先有得食,首先嚟咗两杯嘢饮,感觉上系全餐最好㗎喇!餐汤系甘笋汤,我谂鲜榨一杯甘笋汁都仲杰过佢,我好似饮紧甘笋水咁😵⋯⋯主菜系蕃茄烟肉蘑菇意粉,我一片蘑菇都揾唔到,味道系超咸。我朋友叫𠮶个系忌廉黑松露鸡肉意粉🍝⋯⋯侍应摆到上张枱度就已经同幅相一样,好似俾人食过咁。多谢佢呢间嘢,令我咁想写一篇食评,服务差质素差,以后都唔会再帮衬。
Dirty
甘笋汤