2022-10-10
上个礼拜难得大家都放假,就约埋一齐去食放题。朋友提议去荃湾沙咀道的校长烧肉食烧烤放题,于是就订左位一齐去食。烧肉火锅类选择多,有肥牛、丸类,一口牛、黑椒牛扒,猪颈肉,猪扒,鸡扒,鸡翼、鱿鱼。肉类选择都几多,腌制得刚刚好唔会话太浓味或者淡。烤炉上铺左张牛油纸,店员会帮我地换纸,服务贴心。寿司区寿司刺身有赤虾、三文鱼、马刀贝、带子等,三文鱼等,够新鲜,质素唔错。饮品方面除左纸包同罐装饮品,仲有韩国啤酒、黑啤同梅酒,啱晒三五知己一齐欢聚畅饮。估唔到放题都有点心食,餐厅有架点心车,有多款点心可以拣,有排骨、珍珠鸡、鲜竹卷等。原来除左点心外仲可以叹埋茶,餐厅有个冲茶位,提供各款茶叶比客人自行冲泡,茶叶种类几多,有洛神花茶、无花果、香片等。甜品选择也好多,芝士饼、啫喱、奶冻等应有尽有,仲有个雪糕机自己装雪糕。