呢餐饭特别是想慰劳下帮左我一个大忙的好姊妹,所以特登SEARCH左间超多野食的餐厅俾佢食。每次同佢食放题佢都会好开心,但我又唔想次次食普通的日式放题,于是揾到呢间可以一次过满足你4个愿望的伦哥尚品火锅私房菜。佢最劲就系可以令你不限人数,一次过4匀4样劲野!!!鸡煲,蒸海鲜,刺身,火锅!!!!两个人都可以在一餐之内食匀哂~~立即俾你地睇下~~首步曲:鸡煲呢度都好讲究,个煲上左之后唔好即刻打开黎食呀,要跟足伦哥指示喔~!睇相都觉得好惹味吧~~焗左两分钟,D香味超劲呀~~店员帮我兜匀个煲,成间店都闻到鸡煲香!来来回回2分钟2分钟咁焗左几次,终于食得~~好多肉喔~~嗯~~好香好惹味,有点儿热气咁啦~~我地叫左BB辣,但朋友话觉得有D辣~临尾仲加埋呢条牛柏叶同鱿鱼落去,捞埋D汁,好味过出面食一串串果D街头小食~差D唔记得左讲佢个前菜,凉伴木耳及四季豆,辣辣地~几开胃的~仲有侧边的任饮吧~好多选择喔~最BUY佢个暖嘅5花茶,甜度刚好,好似平时在凉茶铺煲咁好饮!我地饮左两大壶呀~一人一壶!仲有各式汽水~第2步曲:刺身盛食完鸡煲,就送上肥美的刺身盛俾我地降一降温,真系超新鲜同肥美,只虾好大只下~~极速

鸡煲,蒸海鲜,刺身火锅!!!!

两个人都可以在一餐之内食匀哂~~立即俾你地睇下~~

首步曲:鸡煲
鸡煲

睇相都觉得好惹味吧~~
鸡煲

来来回回2分钟2分钟咁焗左几次,终于食得~~

鱿鱼牛柏叶

5花茶(暖)

仲有各式汽水~

第2步曲:刺身
食完鸡煲,就送上肥美的刺身盛俾我地降一降温,真系超新鲜同肥美,只虾好大只下~~极速食哂~~
刺身拼盘
第3步曲:蒸海鲜 + 炖汤
其实都忘记左呢个套餐包蒸海鲜的,无啦啦有人端上一碟大青口,觉得几惊喜喔~~又几鲜甜播~
蒸青口

怕你唔够营养,食蒸海鲜整多个足料炖汤俾你补一补~~饮落应该是冇味精的~I LOVE IT!
炖汤

第4步曲:打边炉

食到呢到,觉得有半饱了,原来好戏再后头,店员奉上酱料架示意,火锅大餐正式揭开序幕!

挂住食,唔记得左影果个好正好正的花蟹汤底添。。。入面有一大只花蟹,朋友成只食哂话好鲜甜同新鲜喔,下次想试埋佢个龙虾汤底(加$30)
炸鱼皮

火锅但料有新鲜炸鱼皮,刚刚炸起仲热辣辣,脆卜卜,一上枱就俾我地食左一半
拎黎渌就紧系正到爆啦~放落汤果下已有GG声~~要好新鲜炸起的先可以有呢个效果!
海鲜拼盘

呢碟海鲜盘又系超鲜~~每样人头计一人一只, 大满足了~劲鲜甜又冇沙~处理得好干净
手切肥牛

哗,估唔到呢个半任食餐咁疯狂,有齐哂想食的食物, 菜, 手切肥牛,丸,响铃,饺子,真系你谂得出都有,除了海鲜用牛肉,其他都系任食的!天呀~我只系食枱面呢度都未必食得哂~~300零蚊点解可以咁多野食架~~~!!!

响铃,饺子

OMG!仲有自家制鲜墨鱼滑同鲜虾滑,鲜甜弹牙到不得了,几饱都食埋佢,呢度真系应有尽有!超级抵食!
墨鱼滑,虾滑

最终章:甜品时间,哗~是暖暖的燕窝炖奶,仲要好有水准呢~!我完全想像唔到呢个厨房的WORKLOAD有几大,可以做到咁多好野俾食客~!不容易~
燕窝炖奶(暖)

埋单真系3百头一位,去边到揾呀?!
2017-10-24
鱿鱼牛柏叶