呢个日式丼饭套餐好适合又为食又多心嘅吃货!$168 +10% 有齐两碗细丼饭、面豉汤、渍萝卜、沙律同茶。细丼饭有好几个不同款色可供选择,有生有熟,一次过可以试匀两款。我叫咗照烧鳗鱼丼同炙烧丼,天气咁热,都系食熟食稳阵啲。虽然两个丼饭话就话系细,但其实一啲都唔算细,仲劲多𩠌!鳗鱼丼嘅鳗鱼非常肥美,啲骨好柔软,而照烧汁亦偏浓味,比其他店更甜一啲,仲有粒粒芝麻好咬口。至于炙烧丼就有仿蟹柳、三文鱼同油甘鱼各 2 条/片,鱼肉都系 BB 仔手掌咁大片,一啲都唔欺场!鱼肉炙烧嘅时间够,基本有八、九成熟,好软滑但又唔会过生或过熟。不过,啲 wasabi 就冇乜料到,一啲都唔攻鼻。嗱,真正嘅山葵我未食过,所以无从比较同评论。不过,怕 wasabi 攻鼻嘅人就唔使惊,我本身就唔怕嘅,所以直头可以当抹茶雪糕咁食。🤣🤣

我叫咗照烧鳗鱼丼同炙烧丼,天气咁热,都系食熟食稳阵啲。

2022-07-15
  • 迷你丼饭套餐