2018-05-06
2069 浏览
星期日去咗apm shopping,人山人海又唔想今晚个餐要等位同埋食得赶头赶命,终于去咗系附近ga 工厰大厦。之前同事也介绍过这间西餐厅话环境宁静、地方又寛敞和食物够水准,一于上去试试,入到餐厅内果然布置得简单得嚟又好时尚!甘笋姜蓝青浓汤和配脆卜卜ga 法包,真系名符其实浓汤,有少许姜茸,甘笋粒和青口、用法包点汤令舍有一番风味。吉烈剑鱼腩(半熟)樱花虾沙律,捞埋杏仁片加柚醋够晒有𡁻口、醒胃又健康。京葱烤鸭配印度薄饼同埋一啲沙津菜,带有一点似北京填鸭味,我比较喜欢这印度薄饼,因饼烤得外皮酥脆,入面又一层一层,鸭肉买相睇落腌得好入味,再加埋啲大葱和薄饼一齐食,👍👍。紫芋金粟薯饼,外面很松脆内裹有很多粟子、和紫蕃薯茸,也感觉亦系一款健康小食。芝麻鸡亦是我最喜欢的小食之一,外面舖满了很多芝麻,外皮炸到脆bo bo ,肉质嫩滑又够味😋。今晚这餐真是无拣错地方,下次又同朋友再嚟食过.
今晚这餐真是无拣错地方,下次又同朋友再嚟食过.