平时系街边食臭豆腐就食得多,臭豆腐打边炉就真系第一次试!晚上约咗朋友嚟呢间台式锅店食,餐厅装潢简约,感觉舒服。去到都几多人,好彩有订位唔洗等。招牌臭臭锅+粉丝。一递上嚟就闻到好「香」嘅臭豆腐味!配料丰富,有牛肉片、米血糕、鸭血、贡丸、大肠等台湾出名美食,仲有菜同金针菇等,当然仲有唔少得嘅主角臭豆腐啦!米血糕食落烟韧,臭豆腐食落又臭又酸,好入味!沙茶牛肉锅+公仔面。汤底浓郁惹味,牛肉片比较失色偏肥,牛肉丸就几爽几弹牙,临尾公仔面索晒啲汤汁正!追加豚肉片。肥瘦适中,唔错。盐酥鸡扒。好香好脆,唔会太咸刚好,热辣辣食好滋味!除咗有锅食之外仲有台式饮品!又有得食又有得饮台湾嘢简直好似去咗台湾咁呀!芝士金凤茶王,茶底比较甜。芝士茶茶八号,以多种茶调出嚟,品尝到绿茶嘅甘甜味亦有红茶嘅涩,好特别。两种个芝士奶盖都好浓郁好好饮!两人埋单$378,价钱正常,推荐!

追加豚肉片。肥瘦适中,唔错。

盐酥鸡扒。好香好脆,唔会太咸刚好,热辣辣食好滋味!

芝士金凤茶王,茶底比较甜。

两种个芝士奶盖都好浓郁好好饮!

两人埋单$378,价钱正常,推荐!
2018-10-14