2023-06-08 54 浏览
相约朋友到呢间位于静中带旺既商场食嘢,唔揾都唔知原来有个咁嘅商场,附近有几间大集团餐厅, 唯独呢间系小店。店面好靓 ,装修尚算有特色餐牌有四款,分别就系「丼家作煮」 , 视乎想食得有几丰富。我点了「作」,堆了成个山般既鱼生同鱼子,色彩缤纷,晶莹剔透好吸晴🤩先试前菜 : 酱渍牛膀,腌得好入味,牛蒡好爽脆,甜甜香香 ,健康又开胃😝是日刺身系油甘鱼,油甘鱼好新鲜,无筋,上面有特制芥辣酱,配白萝卜味道好有特色咁多鱼生之中最好味就系蟹肉同埋鱼子。 蟹肉新鲜得仲弹牙口 ,唔会梅左,鱼子脆卜卜第二个食法 ,自制手卷,虽然卷得唔系特别美,纯粹玩吓,但系佢个紫菜非常之香脆,一定要试试!友人既「丼」, 鱼生花款少d 但加左特色酱油,一样吸引食到一大半,可叫店员加汤,再加脆米葱花,奶白色嘅汤应该系猪骨汤底,唔会过咸,饮到鲜味,冇味精👍🏻加埋脆米更加香浓!店员会简单介绍菜式食法和特色,细心好客

店面好靓 ,装修尚算有特色

餐牌有四款,分别就系「丼家作煮」 , 视乎想食得有几丰富。

油甘鱼

爆爆鱼子好满足😆

咁多鱼生之中最好味就系蟹肉同埋鱼子。
蟹肉新鲜得仲弹牙口 ,唔会梅左,鱼子脆卜卜

第二个食法 ,自制手卷

友人既「丼」, 鱼生花款少d 但加左特色酱油,一样吸引

食到一大半,可叫店员加汤,再加脆米葱花,

店员会简单介绍菜式食法和特色,细心好客