2023-10-04
又来到星期五happy hour嘅时候,上次去咗一间可以听歌嘅餐厅之后,今次带返班fd再嚟多一次,佢除咗个晚餐好抵食之外,仲可以听食客or驻场歌手唱歌,又可以同班friend倾吓偈,一乐也。今次餐牌唔同咗,原来佢定期会换餐牌,真系几好,可以定时有唔同嘅新鲜感比客人,唔使食嚟食去都系𠮶啲。环境方面,舞台气氛一流,有一啲食客可以自己上去唱歌,大家又可以比like俾心心,唱得好仲有烟花效果,真系一啲都唔马虎。食物方面,铁板烧虾配蒜片,呢个上菜仪式可以话简单而隆重,同事会有一个火会烧著个面,跟住就会碟下浮现出来,好有心思。另一个系蟹饼,蟹肉十足,煎得非常香脆。另外南瓜汤就不过不失啦,不过醒醒为都唔错。主食方面我哋拣咗烧春鸡同牛扒,牛扒嚟讲,师傅掌握得恰到好处唔会煎得太熟,亦都好锁住个肉汁。烧春鸡份量啱啱好,唔会太多,皮香肉滑,配埋菠萝嘅酸味,零舍醒神。总括嚟讲,除咗食物质素高质之外环境,及舞台设计都有好高嘅分数,真系好适合同三五知己嚟happy hour。