2023-08-09
烧肉就听得多,水煎肉你又听过未?今日带大家嚟到美丽华附近嘅一间日式特色水煎锅餐厅!🔍究竟咩系水煎锅呢?原来就系将肉/材料浸落汤度一阵,再摆上去烧,咁样就可以轻易做到焦香感!🌟极上水煎锅6品$698包括:2款汤底、日本A5和牛西冷、日本A5和牛板腱、澳洲M7和牛外肩肉、美国牛小排、西班牙黑毛猪梅头、鹿儿岛鸡扒、野菜拼盘、白饭x2首先拣咗两款汤底先~我哋拣咗寿喜烧汤同埋泡菜汤🫶🏻一开始试下和牛!佢哋有日本A5和牛西冷、日本A5和牛板腱,仲有澳洲M7和牛外肩肉。每嚿都入口即溶😙好重牛味🤤🤤呢个拼盘仲有其他选择~例如西班牙黑毛猪梅头同埋鹿儿岛鸡扒,呢啲肉都同高质!嫩滑多汁,口感都好出色~再混合汤底嘅香味🤤🤤另外仲有一个超丰富嘅野菜拼盘,可以同肉品一齐食,好新鲜好味!仲有两碗白饭,呢餐真系好正🥹🫶🏻🌟热情果菠萝果茶 / 柚子峰蜜果茶 $48茶底可以自由拣红茶绿茶鸟龙茶,入边仲有超多生果,唔系单纯用糖水冲出嚟嘅果茶🥹超幸福!
🔍究竟咩系水煎锅呢?
🌟极上水煎锅6品$698
首先拣咗两款汤底先~我哋拣咗寿喜烧汤同埋泡菜汤🫶🏻